Historie en algemene informatie

Het begon allemaal als hobby van drie broers; Antoon, Jan en Frank Toonen, op de boerderij op de Ewinkel (nu Heeswijk) in Cuijk. De eenrijige PZ maishakselaar aan de tractor werd ingezet voor het maishakselen van het eigen melkveebedrijf te Cuijk en voor een aantal boeren daar in de buurt. Via een twee-, vier en zesrij´ge hakselaar is het loonbedrijf uitgebreid tot een achtrijige New Holland FX 50 hakselaar en een 10 rij´ge New Holland FR9080, elk met kemperbek en grasbek. De broers Jan en Frank runnen inmiddels een rundvee bedrijf in Groningen en Antoon zette het loonbedrijf in Odiliapeel voort.

Loonbedrijf Toonen in de vroege jaren. Met de 2 rij´ge zelfrijdende KAWECO hakselaar. De Fiat tractor met kipwagen van 16 m3 vervoerde de ma´s van het land naar de kuil. Foto midden: links Frank Toonen en rechts Antoon Toonen.

De machines werden door de jaren heen steeds groter en moderner. De linkse foto laat de eerste van een hele reeks New Holland hakselaars zien. De maisbek hiervan was 4 rijen breed. Klik hier voor alle hakselaars door de jaren heen . Op de middelste foto het bedrijf in Odiliapeel met houten stal (19..) . Rechtsonder een luchtfoto van het bedrijf in Cuijk waar alles begonnen is. Klik hier voor meer oude foto's van de bedrijven Toonen Cuijk en Odiliapeel en klik hier voor oude foto's van het loonbedrijf


Op 28 December 1983 is er een melkveebedrijf in Odiliapeel bijgekocht en gestart in januari 1984, dit is ook het begin van diverse andere loonwerkzaamheden. Twee jaar later kwam daar ook nog eens het mesttransport bij, eerst met 1 truck (DAF 2200) en inmiddels 4 trucks met oplegger uitgerust met automatische bemonsteringssystemen en gps.
Twee broers (Jan en Frank) uit Cuijk, die toen nog aan ons bedrijf verbonden waren, gaven op een gegeven moment
(1998) te kennen dat zij wilden stoppen met het loonwerk. Zij wilden verder met het melkveebedrijf in Cuijk. Het bedrijf aan de Oudedijk 1 in Odiliapeel voortgezet door Antoon Toonen en uitgebreid met diverse andere machines waaronder ook een combine voor het dorsen van graan en een vervaet hydrotrike.

Wat als hobby is begonnen, is uitgegroeid tot Loon- en transportbedrijf Toonen b.v.. Onze vaste werknemers, enkele parttimers en zzp-ers staan samen garant voor alle voorkomende werkzaamheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn het ploegen, bemesten, gras- en mais zaaien en hakselen, het dorsen van graan en Vicon balen persen.

Doordat wij samenwerken met collega loonwerkers uit de omgeving, kan men bij ons ook terecht voor bieten zaaien en rooien, voor het kuilstoppen regelen wij dat er een collega komt met ruime ervaring op dat gebied. Eigen speciale wensen kunnen uiteraard kenbaar gemaakt worden.
Daarnaast worden ook de spuitwerkzaamheden met een andere collega uitgevoerd die hiervan zijn specialisatie gemaakt heeft.
Schuimaarde kan tegen concurrerende prijzen worden besteld en wordt in het seizoen door onze eigen trucks met oplegger aangevoerd.
Op deze manier kan een totaal pakket aan werkzaamheden verricht worden en aan alle vraag worden voldaan.
 
Het sterkst kunnen wij concurreren met het zaaien en hakselen van ma´s en gras. Dit komt doordat wij een groot aantal hectares mogen bewerken, waardoor scherpe prijzen gehanteerd kunnen worden. Hetzelfde gaat ook op voor het mesttransport. 

                           Wij bieden u bij mestafname een interessante bijbetaling            

Informeer geheel vrijblijvend. U kunt ons mailen (apf.toonen@home.nl) of bellen tel:  0413-272172 of 06-50 68 70 10
Natuurlijk kunt u ons ook bezoeken op de Oudedijk 1, 5409 AA te Odiliapeel. Klik hier voor de routebeschrijving

 

  Wij zijn VKL gecertificeerd. (Voedsel Kwaliteit Loonbedrijf) zie www.vkl.nl 

 

       Ook zijn wij aangesloten bij CUMELA nederland www.cumela.nl